24. oktober 2020 - 03:16Vejledning til Archturus  

Archturus CMSDenne vejledning beskriver administrationssystemet til Web Content Management Systemet Archturus. (Denne udgave er udarbejdet til version 3)

Her kan du læse, hvordan du lægger indhold på din hjemmeside, hvordan du redigerer i eksisterende indhold, og hvordan du bruger de øvrige funktioner f.eks. oprettelse af brugere, oprettelse af menupunkter osv.

Med Archturus kan du redigere din hjemmeside fra enhver computer med internetadgang.

Inden du går i gang er det vigtigt, at du forstår Archturus grundlæggende opbygning og principperne ved et Web Content Management System.

Først og fremmest skal du gøre dig klart, at en hjemmeside består af et layout, et antal menupunkter og selve indholdet.

1. Layoutet (farver, skrifttyper, placering af menuer og tekst) fastlægges ved etablering af hjemmesiden og sættes op af en administrator eller leverandøren af Archturus systemet. Layoutet kan til enhver tid ændres, men vil normalt være uændret over en længere periode.

2. Menupunkterne er hjemmesidens struktur, som giver brugerne mulighed for at navigere rundt på hjemmesiden og finde de ønskede oplysninger.

3. Indholdet er de enkelte dokumenter med tekst og evt. billeder. I Archturus er dokumenterne uafhængige af menupunkterne. Det betyder, at et dokument nemt kan flyttes til et andet menupunkt og at der kan oprettes flere dokumenter under hvert menupunkt.

Denne opbygning med adskillelse af layout, menu og indhold giver den fordel, at man i det daglige arbejde med redigering af indholdet kun behøver at tænke på tekstens informationsindhold, medens Archturus systemet automatisk styrer layoutet og menuerne.

Opbygningen af en ny hjemmeside starter derfor med opsætningen af layoutet. Når layoutet er sat op, indtastes hjemmesidens menupunkter. Dette sker i menuen "Struktur", som kun brugere med rettigheder som webmaster eller administrator har adgang til.

Til sidst indsættes indhold i form af tekst og evt. billeder i de enkelte menupunkter.

For at få adgang til at redigere hjemmesiden skal du være logget ind på administrationssystemet.

Login og password >>